Konferencia: Ellenzéki esélyek és alternatívák 2016-ban

 
 
febr.
15.

Konferencia: Ellenzéki esélyek és alternatívák 2016-ban

Republikon Intézet
 

Ellenzéki esélyek és alternatívák 2016-ban címmel 2016. február 11-én a Republikon Intézet konferenciát rendezett a Friedrich Naumann Stiftung für die Freiheit támogatásával.

A konferencián két kérdést jártunk körül. Egyrészt, hogy milyen változásokra számíthatunk a pártpolitikai térben 2016-ban, és mi lehet ebben az ellenzéki pártok helye. Másrészt, hogy vajon az előválasztás lehetőség-e a magyar ellenzék számára, és mit mutatnak a nemzetközi tapasztalatok a magyar helyzetre vonatkoztathatóan. Ez utóbbi téma aktualitását az adta, hogy pár nappal a konferencia előtt került sor az amerikai előválasztás első fordulóira.

Az előválasztás kérdéséről „Mit tanulhatunk az amerikai előválasztásokból?” címmel előadást tartott Gere Ádám közgazdász, a Hayek Társaság elnöke és Tóth Csaba a Republikon Intézet stratégiai igazgatója.

A „Pártok helyzete” című kerekasztal-beszélgetésen Juhász Attila (Political Capital), Magyar Kornélia (Magyar Progresszív Intézet), Mráz Ágoston Sámuel (Nézőpont Intézet), Pulai András (Publicus Intézet) és Reiner Roland (Republikon Intézet) vett részt.

Az „Előválasztás, választások, ellenzéki alternatívák 2016-ra” című vitán Kerék-Bárczy Szabolcs (DK), Molnár Zsolt  (MSZP), Tordai Bence (PM) és Szent-Iványi István (Liberálisok) gondolatait, nézeteit ismerhette meg a hallgatóság.

A konferencia moderátora Bombera Krisztina volt.

Tóth Caba prezentációja (Ez nem Amerika) innen tölthető le.

Reiner Roland prezentációja (Ellenzéki esélyek) innen tölthető le.