Konferencia-beszámoló: "Az Európai Unió jövője a brit népszavazás után"

 
 
júl.
03.

Konferencia-beszámoló: "Az Európai Unió jövője a brit népszavazás után"

Republikon Intézet
 

Milyen irányba indul az Európai Unió a brit népszavazás után? Milyen kihívások várhatnak ezzel kapcsolatban Magyarországra? Hogyan alakul majd Magyarország és az Európai Unió viszonya?

Ezekről a kérdésekről volt szó a Republikon Intézet "Az Európai Unió jövője a brit népszavazás után" című konferenciáján június 29-én.

Az A38 rendezvényhajón tartott esemény az ’Európai állampolgárok kezdeményezése a politikai szélsőségek és az euroszkepticizmus elleni küzdelemért’ nemzetközi eseménysorozat záróprogramja volt. A konferencián két szekcióban beszélgetünk a felmerülő kérdésekről, véleményekről, az eseményt fogadás zárta.

A vendégeket Tóth Csaba (stratégiai igazgató, Republikon Intézet) köszöntötte.

Az első szekcióban vendégink voltak: Martonyi János (korábbi külügyminiszter), Szelényi Zsuzsanna (országgyűlési képviselő, Együtt) és Szent-Iványi István (korábbi EP képviselő), akik egy-egy előadásban vázolták fel, hogy hogyan látják Magyarország helyzetét az Európai Unióban. Az elődadásokat rövid panelbeszélgetés követte.

A második szekcióban a brit népszavazás következményeiről beszélgetett Gerald Frost (igazgató, Danube Institute), Hegedűs István (elnök, Magyarországi Európa Társaság), Andrew MacDowall (elemző, a Financial Times és a Politico cikkírója), Polly Mackeznzie (Nick Clegg korábbi brit miniszterelnök-helyettes tanácsadója) és Tóth Csaba (stratégiai igazgató, Republikon Intézet). A panel végén a közönség soraiból hangzottak el vélemények, kérdések.

A konferencia az Európai Unió "Európa a polgárokért"
programjának támogatásával jött létre.