Arccal a szakpolitika felé! - A Republikon Intézet két új munkatársa

 
 
ápr.
10.

Arccal a szakpolitika felé! - A Republikon Intézet két új munkatársa

Republikon Intézet
 

Áprilistól Kovarek Dániel politológus (képen balra) és Király Dávid kommunikációs szakember, várospolitikai szakértő (képen jobbra) is a Republikon Intézet csapatát erősíti. Az új igazolásokkal célunk, hogy az intézet közpolitikai elemző munkájának megerősítése mellett a jövőben szakpolitikai témájú kutatásokkal, elemzésekkel is gyarapítsuk portfoliónkat.

Király Dávid a kétezres évek eleje óta foglalkozik Budapesttel. Újságíróként dolgozott egyebek mellett a Hírszerzőnél, az MTI-nél és a Hvg.hu-nál, szakterülete a budapesti önkormányzati politika, illetve a város- és közlekedésfejlesztés volt. 2009-10-ben a Főpolgármesteri Hivatal tanácsadójaként a fővárosi nagyberuházások kommunikációjában vett részt. 2012 óta szabadúszó várospolitikai és kommunikációs tanácsadóként dolgozott, a BKV-Figyelő nevű, közösségi közlekedéssel foglalkozó szakblog szerkesztője. Társszerzője a rendszerváltás utáni Budapest első két évtizedét bemutató Budapest 1990-2010 – Egy szabad város 20 éve című kötetnek.

Kovarek Dániel a Budapesti Corvinus Egyetemen szerzett diplomát politológiából, majd a Közép-európai Egyetemen folytatta tanulmányait politikai kutatásmódszertan és társadalmi elemzés specializáción. A Széchenyi István Szakkollégiumban szociológiát hallgatott. Az elmúlt években számos, a BCE Elitkutató Központjához, az MTA PTI-hez, valamint a Columbia és a Waseda egyetemekhez kötődő kutatásban vett részt. Érdeklődési területei közé tartozik a helyi politika, a politikai elit és képviselet, valamint a populizmus elméleti megközelítései és mérési lehetőségei.

160411 uj munkatarsak