Civil hatalom - mit tehet a civil szféra a hazai közélet megújulásáért?

 
 
márc.
14.

Konferencia: Civil hatalom - mit tehet a civil szféra a hazai közélet megújulásáért?

Republikon Intézet
 

A Republikon Intézet és a Progress Alapítvány 2016. március 10-én, csütörtökön nagy érdeklődéssel kísért konferenciát rendezett "Civil hatalom - mit tehet a civil szféra a hazai közélet megújulásáért?" címmel.

A rendezvényen választ kerstünk arra, létezik, létezhet-e civil hatalom Magyarországon?; mi lehet a civil szektor szerepe a hazai közélet megújításában?; miben hasonló - és miben más a baloldali és a liberális felfogás civilekről, hatalomról, közéletről?

Az eseményt Ágh Attila, a Progress Alapítvány kuratóriumi elnöke és Horn Gábor, a Republikon Alapítvány kuratóriumi elnöke nyitotta meg.

A bevezető előadást tartott Böcskei Balázs (tudományos segédmunkatárs, MTA TK PTI) "Civilség 2010 után: új (anti)politikai "elit"?" címmel és Mikecz Dániel (kutató, Republikon Intézet) "Civilek és politika - egy kutatás tanulságai" címmel.

Az előadásokat követő, "A civil szerep, a civil hatalom újradefiniálása – baloldali és liberális szempontból" című kerekasztal-beszélgetésen Antal Attila, (tanársegéd, ELTE ÁJK), Bíró-Nagy András (kutatási igazgató, Policy Solutions), Csaba Réka (programvezető, Republikon Intézet) és Seres László (újságíró, HVG Kapitalizmus blog) vett részt.