Két emelet elégedettség

Másképp gondolkodnak-e a budapesti lakótelepeken élők?

 
 
dec.
16.

Másképp gondolkodnak-e a budapesti lakótelepeken élők?

Republikon Intézet
 

Bár az adatok alapján a kormánypártok minimálisan több szavazatra számíthatnak a főváros lakótelepein, mint Budapest egészében, az ellenzék mégis lényegesen népszerűbb – ebben a választói csoportban is – a Fidesznél” – számolt be a Republikon Intézet legújabb elemzéséről elsőként a hvg360melyben azt vizsgáltuk, hogy politikai és szakpolitikai szempontból milyen lényegi különbségek figyelhetők meg jelenleg a lakótelepeken élők körében főváros egészéhez képest.

Az elemzés főbb megállapításai: 

- A lakótelepeken élők politikai tekintetben kifejezetten aktívnak tekinthetők; a parlamenti, és különösen az önkormányzati választások esetében is lényegesen többen ígérik a részvételüket, mint a főváros egészében.

- A pártok népszerűségi adatai alapján a Fidesz-KDNP minimálisan jobb eredményre számíthat a lakótelepeken, mint Budapesten általában, ez azonban a DK-ról is elmondható, a többi párt esetében nem beszélhetünk számottevő eltérésről.

- Karácsony Gergely főpolgármester népszerűségében nincs érdemi különbség a budapestiek és azon belül a lakótelepeken élők körében.

- A legnagyobb különbség a főváros egésze és a lakótelepeken élők között az autómentessé tett Lánchíd megítélésében van: míg a budapestiek fele egyetért a városvezetés döntésével, a lakótelepeken élők többsége nem támogatja, hogy a felújított hídon nem járhatnak autók.

A teljes elemzés az alábbi linken olvasható! 

Eu Co Funded En

A Republikon működését 2018-23 között az Európai Unió programja támogatja.