Kettészakadt ország?

A Republikon Intézet elemzése

 
 
máj.
19.

Kettészakadt ország?

Republikon Intézet
 

 

A közvélekedés szerint a budapestiek és a vidékiek sokban különböznek egymástól: ellentétes értékrendeket vallanak, a hétköznapokban pedig más és más dolgok foglalkoztatják őket. De vajon így van ez a valóságban is?

A Republikon Intézet tavasszal részt vett egy kivételesen nagy, 5000 fős mintán, személyes megkérdezésen alapuló reprezentatív kutatásban. A rendelkezésre álló adatok lehetővé teszik, hogy olyan szegmenseket is alaposabban tanulmányozzunk, amelyeket a szokásos havi felmérések alapján nem tudunk. Legújabb elemzésünkben azt vizsgáltuk meg, hogy milyen hasonlóságok és különbségek jellemzik a fővárosban, illetve a különböző vidéki településtípusokon élőket többek között világnézet, politikai vélemények és médiafogyasztás tekintetében.

"Számtalan ügy és probléma kapcsán sokkal inkább egyet gondolnak a különböző településtípuson élők, mint amit a sztereotípiák diktálnak. Ez derült ki az elemzésből, amely szerint minden településtípuson többségében vannak azok, akik szerint rossz irányba mennek a dolgok Magyarországon" - emeli ki a magyarnarancs.hu, amely elsőként számolt be a tanulmányról.

1 Abra 820 312

A teljes elemzés letöltése

 

europe_for_citizens

A Republikon működését 2018-20 között az Európai Unió
„Europe for Citizens" programja támogatja.